Helsingin Keskustakirjaston arkkitehtuurikilpailun voittaja julkistetaan 14.6!

Keskustakirjaston Metropolin sykkivä sydän –arkkitehtuurikilpailun voittaja sekä muut palkittavat julkistetaan perjantaina 14.6.2013. Tieto voittajasta ja palkituista tulee tälle sivustolle sekä keskustakirjasto.fi ja hel.fi/kirjasto –sivuille.

Tulosten julkistamistilaisuutta Helsingin Musiikkitalossa klo 10.00 – 12.00 voi seurata striimattuna ja myöhemmin videotallenteena tällä sivustolla.

Yleisö voi käydä tutustumassa voittajaan sekä muihin palkittuihin töihin Helsingin Musiikkitalon aulassa (Mannerheimintie 13 A) 14.6. klo 12-15 sekä Musiikkitalon edustalla Tonttibileissä klo 12 -18, jossa esitellään myös tulevaisuuden kirjastoa. Tilaisuudet ovat maksuttomia.

Ensimmäisen vaiheen kilpailuehdotukset sekä kuusi jatkoon valittua ovat näytteillä Jätkäsaaren Bunkkerissa (Tarmonkuja 2, Helsinki). Näyttely on avoinna 15.-20.6. klo 12.00 – 19.00. Näyttely on maksuton. Kilpailijat voivat noutaa oman ehdotuksensa (näyttelystä 15. – 20.6 klo 12.00 – 19.00) ja 24.-27.6 klo 12.00-16.00.Ks hakuohjeet.

2. Vaiheen kilpailuehdotukset nähtävillä ja kommentoitavana 22.3 alkaen

Helsingin keskustakirjaston Metropolin sykkivä sydän -arkkitehtuurikilpailun kuusi jatkoon päässyttä työtä pienoismalleineen asetetaan yleisön nähtäville Meilahden taidemuseoon, Tamminiementie 6, Helsinki. Näyttely on avoinna 23.3.2013 – 5.4.2013 klo 12-19 (pääsiäisvkl 29.3 – 1.4 kiinni).

Kilpailuehdotuksiin voi tutustua myös kilpailusivustolla 22.3.2013 alkaen.

Ehdotuksia voi kommentoida 22.3 – 7.4.2013 välisenä aikana näyttelyssä, kilpailusivustolla sekä eri puolella Helsingin keskustaa sijaitsevissa kaupunkinäytöissä. Yleisökommenteista tehdään kooste, joka esitellään tuomaristolle.

Lataa jatkokehiteltyjen ehdotusten lehdistökuvat.

Muutoksia tuomariston kokoonpanossa

Helsingin kaupungin johtajisto on 23.1.2013 nimennyt eläkkeelle jääneiden tuomariston jäsenien tilalle heidän seuraajansa. Kirjastotoimen johtaja Maija Berndtsonin tilalla on 4.3.2013 alkaen Tuula Haavisto, YM, kirjastotoimen johtaja, Kaupunginkirjasto ja virastopäällikkö Tuomas Rajajärven tilalla on Mikko Aho, arkkitehti, virastopäällikkö, kaupunkisuunnitteluvirasto.

Lisäaikaa arvostelutyöhön

Kilpailuehdotusten suuren määrän vuoksi arvostelu kestää arvioitua pidempään ja tuomaristo tarvitsee lisäaikaa arvostelutyöhön. Tuomaristo pyrkii saattamaan kilpailun 1. vaiheen arvostelun loppuun marraskuun puoleenväliin mennessä.

Uusi tuomariston puheenjohtaja

Tuomariston puheenjohtajaksi nimetty Tuula Haatainen on siirtynyt Helsingin kaupungilta Kuntaliiton palvelukseen. Tuomariston uudeksi puheenjohtajaksi on nimetty hänen seuraajakseen valittu uusi sivistystoimen apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen (aloittanut toimessaan 1.6.).

Keskustakirjastonäyttely saa jatkoaikaa suuren suosion takia

Keskustakirjaston ”Metropolin sykkivä sydän” arkkitehtuurikilpailun näyttely saa viiden päivän lisäajan yleisön pyynnöstä ja suuren suosionsa vuoksi. Viikon aikana näyttelyä kävi katsomassa yhteensä 2150 kävijää. Vilkkain päivä oli keskiviikko 16.5., jolloin kilpailutöihin tutustui yli 700 vierasta. Näyttely kiinnosti sekä suomalaisia että ulkomaisia vierailijoita.

Jätkäsaaren Bunkkerissa esillä oleva näyttely on uudelleen avoinna tiistaista lauantaihin 22.–26.5.Jätkäsaaren Bunkkerin osoite on Tarmonkuja 2, sisäänkäynti on Itäisen Vaihdekujan puolelta lastauslaiturilta. Katso kartta

Avoinna ti – pe 22 – 25.5. klo 11 -19 ja la 26.5. klo 12 -18. Vapaa pääsy.

Kilpailuehdotukset esillä Jätkäsaaren Bunkkerissa viikon ajan

Keskustakirjaston arkkitehtuurikilpailun ensimmäiselle kierrokselle osallistuu yli 530 ehdotusta, työt ovat esillä Jätkäsaaren Bunkkerissa 10.–16.5.

Helsingin kaupunki järjestää avoimen kansainvälisen arkkitehtuurikilpailun ”Metropolin sykkivä sydän” uudesta keskustakirjastosta. Kilpailu on herättänyt suurta mielenkiintoa eri puolilla maailmaa. Kilpailuun on lähetetty yli 530 työtä.

Kilpailutyöt ovat esillä Bunkkerissa Jätkäsaaressa 10.–16.5. ”Näe keskustakirjasto” -näyttely on avoinna arkisin klo 11–19  ja viikonloppuna klo 12–18.

Bunkkerin katuosoite on Tarmonkuja 2, 00220 Helsinki. Käynti näyttelyyn on Bunkkerin lännenpuoleisen lastaussillan kautta Itäisen Vaihdekujan puolelta. Katso kartta

Näyttelyn jälkeen tuomaristo aloittaa työskentelyn ja valitsee 6–8 työtä jatkoon. Nämä ehdotukset julkistetaan arviolta syys- lokakuussa 2012. Kilpailun tulos selviää kesäkuussa 2013.

Kurkista Bunkkeriin
Kilpailuehdotusten näyttely tarjoaa yleisölle ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä tutustumaan Bunkkeriin. Rakennus jää Jätkäsaareen nousevaan kaupunginosaan muistoksi sen satamamenneisyydestä. Vuonna 1972 valmistuneen rakennuksen alkuperäinen käyttötarkoitus oli toimia sataman kappaletavaravarastona. Nyt siihen suunnitellaan erilaisia kaupunkilaisia palvelevia toimintoja.

Ideoita kerätään Unelmien puuhun
Bunkkerissa olevan näyttelyn aikaan mielipidevaikuttajat Rosa Liksomista Eicca Toppiseen kertovat oman unelmansa keskustakirjastosta Unel-Moi! -ulkomainoskampanjassa. Samalla he kutsuvat muita kaupunkilaisia mukaan ja postaamaan ideansa Unelmien puuhun keskustakirjasto.fi -sivulle.

Keskustakirjaston arkkitehtuurikilpailu on osa World Design Capital Helsinki 2012 –ohjelmaa.

Kirjaudu sisään

Salasana hukassa?